HoeHetBegonBanner

Hoe het begon

Na een lange zoektocht naar goede grond om fruit te telen, kochten Julien en Adolphine D'Haemer - De Kinder in 1958 een hoeve in Pepingen. Vanwege Julien's passie voor paarden kreeg het opgerichte fruitteeltbedrijf als naam 'De Hoefslag'. 

Julien en Adolphine startten eerst een boomkwekerij om eigen laagstam fruitbomen te kweken. Wat later plantten ze de boompjes en hadden ze hun eerste fruitplantage. Hiermee waren zij bij de eersten in de regio die laagstambomen hadden. Het effectief telen van fruit was een tweede stap, waarbij ze startten met de perenteelt en wat later ook de appelteelt.

In 1989 was het fruitteeltbedrijf gegroeid tot 13 hectare fruitboomgaarden. De jongste zoon, Jan, zette in dat jaar de stap om het ouderlijk bedrijf over te nemen want ook hij had de microbe te pakken om buiten en met de natuur te werken. Dit deed Jan samen met zijn vrouw Nadine Mignon en zo bouwden zij samen verder op de reeds uitgezette funderingen van Julien en Adolphine.

Nu wordt het bedrijf nog steeds geleid door Jan en Nadine, samen met hun twee kinderen Tom en Evelien. Doorheen de jaren werd er stelselmatig uitgebreid en ondertussen telt het bedrijf zo'n 50 hectare aan fruitplantages, bestaande uit een derde appelbomen en twee derde perenbomen.